Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Πώς να φτιάξετε την αυθεντική "φοιτητική" Σανγκρία της Ισπανίας…

Εδώ στην Ισπανία το αλκοόλ, όπως και πολλά άλλα πράγματα, είναι πολύ φτηνό. Η λέξη αλκοόλ όταν συνοδεύει τη λέξη φτηνό ολοκληρώνει το τρίπτυχο φοιτητής-αλκοόλ-φτήνια. Η παρακάτω συνταγή για το νοστιμότατο αυτό ποτό, που μπεκρουλιάζουν οι νεαροί της Ισπανίας στα Botellon- party- fiesta και κάθε είδους διασκέδαση, θα πετύχει μόνο αν χρησιμοποιήσετε επ’ ακριβώς τα παρακάτω υλικά :

  • Ένα λίτρο κόκκινο κρασί, με την ένδειξη oferta (δηλαδή σε προσφορά), κόστος >70 σεντς

  • 4 πορτοκάλια Valencia ή σε δίχτυ με την ένδειξη oferta

  • 2 μήλα οποιουδήποτε χρώματος, ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζετε

  • 3 κουτάλια μαύρη ζάχαρη (ζητήστε τη από το μπαρ που βρίσκεται κάτω από το σπίτι)

  • 1 λεμόνι

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • Παγάκια κατά προτίμηση

    Εκτέλεση
    Κόβετε τα φρούτα σε μικρούς κύβους και ζητάτε από το γείτονα μία γαβάθα για να τα βάλετε μέσα, γιατί αφενός εσείς δεν έχετε και αφετέρου η λεκάνη με τα ρούχα είναι κατηλειμένη . Πασπαλίζετε τα φρούτα με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το κρασί και τον πάγο, μόνο λίγα λεπτά πριν την καταναλώσετε. Μοιραστείτε την με τους φίλους σας, ή προσφέρετε ένα ποτήρι στο γείτονα που θα σας φέρει την Αστυνομία, επειδή κάνετε fiesta en piso!



ΥΓ. Πολλαπλασιάστε τα λίτρα κρασιού x5 και βάλτε κανένα πορτοκαλάκι παραπάνω. Αλλιώς δεν φτάνει ούτε για κρα… Μην είστε ματζίρηδες.

3 σχόλια:

The Transporter είπε...

Εξαιρετικά ενδαφέρον και χρήσιμο το post σας για όλους εμάς τους φαν του συγκεκριμένου ποτού! :-) Ευχαριστώ και πάω να πειραματιστώ!

Μ.Γ.

Flonsavardu είπε...

Εγώ το έχω κάνει αυτό κοπελιά και δεν πέτυχε! Δηλαδή είχε ακόμα τη γεύση του κρασιού, και όχι αυτή τη γλυκιά γεύση που έχουν οι σανγκρίες που πίνεις έξω!

Και πήρα και από το φτηνό κρασί, έτσι για να μην λες ότι δεν ακολούθησα την συνταγή! χαχαχα!

Θάνος είπε...

Σου λείπουν 3 βασικά συστατικά. Εδώ και 2 χρόνια στην Ισπανία σύνολο, έχω φτιάξει κουβάδες...χαχαχα!